Bloggnorge.com // Veronika fra Ohio
Start blogg

Følg livet mitt

Engelske kolonier

torsdag 6. februar , 2014 kl. 09:16 i Mitt liv. 0 kommentarer »

Jeg hadde aldri trodd at England fortsatt hadde kolonier rundt omkring i verden! Vi satt og kikket igjennom destinasjonene på cruiset vi skal på om en snau måned og la merke til flere navn vi ikke kunne fra før. Cayman Islands for eksempel – en bitteliten øy eller øyer ikke langt fra Miami. Det første man tenker er at dette er bittesmå land man aldri har hørt om, men når vi søkte oss opp litt fant vi ut at Cayman tilhører England! Så sykt! Ikke nok med det, England, Frankrike og Nederland har alle koloniøyer i Karibene!

Nå vet jeg ikke om kolonisering og slikt er bra eller dårlig, men det kan vel ikke være kult for innbyggerne å ”tilhøre” et annet land som de egentlig ikke har noe med å gjøre? Hvor er likhetene mellom en som bor på Cayman og en som bor i London? Vi fant i hvert fall ut at vi skal prøve å lese oss litt opp på historien og politikken rundt Karibene, slik at vi faktisk vet hva vi besøker og ikke ender opp som vanlige late turister. Det finnes forresten en øy som heter Saint-Martin som er delt opp på en fransk og en hollandsk del! Selve øya er veldig liten, men den tilhører til to forskjellige land. Helt sinnesykt!

sand

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Veronika fra Ohio" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.